Sain villatakin valmiiksi. Tässä kuvia. Alkuperäisessä takissa on yksi nappi ja vyö mutta itse laitoin 3 nappia, jotka ovat värjätty sarvea. Jätin myöskin taskut pois. Ehkä laitan sisäpuolelle yhden taskun. Pääntien rakensin myöskin erilaisen. Kvidi-Minan takin helma ja hisansuut ovat suorat minun taas salmiakkikuviota.

183297.jpg

183296.jpg

183294.jpg

Gullkronasta saa ostaa takin ohjeen  ja siinä samalla saa tietoa Kvidi-Minasta. Tässä muutama valikoitu tieto. Ehken saa kirjoittaa koko juttua. Oikea nimi on Augusta Wilhelmina Johansson. Hän eli 1870-1941. Mina oli kyläläisten mielestä kummajainen. Käytti jopa pitkiä housuja. Hän eli käsitöitä tekemällä. Hän ei käynyt koulua mutta osasi lukea. Mina jätti käsityönsä perinnöksi Kuitian kartanon, joiden mailla asui, vapaaherratar Maggie af Heurlinille. Joka onneksi lahjoitti ne Paraisten Kotiseutumuseoon. Takki on vieläkin siellä. Olen itse nähnyt sen. Ja se on hyväkuntoinen. Sitä sai jopa puuvillahanskat kädessä koskea ja valokuvatakin sai.

Ohjeessa lukee vielä: Takki vaatii huolellista suunnittelua ja tarkuutta lukuisissa pienissä yksityiskohdissa. Työ vaatii myös hyvää virkkaustaitoa. Mikäli kärsivällisyys riittää, tuloksena on ainutlaatuinen käsityöaarre.

Gullkronasta voi tilata itselleen taki n monissa eri väreissä. Muistaakseni hinta oli yli 800 €. Tarvikepaketin hintakin oli huimat 180 €. Itse käytin kymmentä erilaista lankaa, joista yhtä ostin tätä työtä varten. Kaikki muut löytyi kotoa.