Nyt olemme vieneet Ystävän kaikki tavarat uuteen kotiin. Olen tehnyt muuttoa huhtikuulta asti. Silloin aloin pakkaamaan omia tavaroita muuttoa varten. Se muutto meni ja tuli. Mutta ennen kuin sain omat laatikkoni tyhjiksi piti ruveta pakkaamaan Ystävän tavaroita. Joten kaksi muuttoa on kaikenaikaa kesken.

121967.jpg

Tässä Ystävän postilaatikko ulko-oven pielessä. Asunto kun on niin vanhalla alueella, että Hesarit ja muut yöllä jaettavat kannetaan ovenpielilaatikoihin. Muu posti tulee sitten kadunvarteen. Olimme tänään ostamassa 3 punaista postilaatikkoa. Tämä valkoinen on minun vanhani. Jouduin joskus hankkimaan lukittavan portin pieleen kun joku jatkuvasti pölli lehteni. Sen taas myin seuraavalle. Siis sitä varten ostettiin niin monta kappaletta kun kaikilla asukkailla pitää olla laatikko oven pielessä ennen kuin sen lehden saa siihen. Muut asukkaat eivät kaivanneet sellaista palvelua, joten laatikoiden hankinta jäi meiden kontollo. Vain yhdelle muulle asukkaalle tulee tällä hetkellä lehti ja hänellä on lyhin matka sinne kadun varteen. Näin hänkin sitten saa lähijakelun.

121965.jpg

Ystävän pihalla on kaunis vanha kaivo. Täytyy joku päivä siivota sen ympäristö, että pääsee kunnolla näkyviin. Valitettavasti käsipumppu ei toimi. Vettä kaivossa kyllä olisi. Olisi nostalgista pumpata vettä ämpäriin tai kastelukannuun kukkien kasteluvedeksi. Uppopumppu kaivossa on muttei sekään toimi.