Tanaan kavimme lahella olevassa tippukiviluolassa. Sinne on oiva matka skootterilla. Tosi ihmeellinen paikka. Luola on muovautunut sanoýsýnko, en tieda miten kauan sen syntyminen on kestanyt. Koko ajan se kuitenkin muuttuu. Vetta tippuu luolan katosta muodostaen lisaa erilaisia muotoja alapuolelle. Jotkut muodostelmista on nimetty muodon mukaan. Esim. siella on aiti ja lapsi patsas. Olemme olleet siella ennenkin, mutta sen verran erikoinen paikka, etta voi kayda ihmettelemassa useammankin kerran. Sellaiseen ei ihminen pystyisi. Edelliskerralla Ystava oli nahnyt siella miehen kammenen kokoisen hamahakin, mutta ajattelevaisena miehena ei kertonut siita minulle kuin vasta ulkopuolella. Hamahakit kun eivat ole ystaviani. Ne voivat vaikka hyökata paalleni. Kokoerosta huolimatta haviaisen taistelun. Taytyy kylla myötaa, etta Ystava on koettanut karaista minua noiden monijalkaisten otusten suhteen ja on vahan onnistunutkin. Ollessamme tanaan aamukahvilla parvekkeella siella kulki halkaisijaltaan ainakin puolisenttinen otus. En nostanut jalkoja tuolille ennen kuin se oli aývan vieressani. Ennen olisin mennyt hiljaa sisalle ja pistanyt oven visustý kiinni. No lopulta se oli niin lahella, etta pyysin pudottamaan sen alas lintujen ruoaksi. Ei se ymmartanyt parastaan, vaan lopulta heitti veivinsa.

69755.jpg

Aamupaivalla poikettiin markkinoilla, jotka ovat taalla joka perjantai. Muissa lahikylissa taas muina paivina. Paikalliset menevat sýnne suurien ostoskarryjen kanssa ja taitavat ostaa viikon sapuskat kerralla. Taatustý saavat tuoretta ja on halvempaa kuin kaupoissa. Valikoimiin kuuluu kaikkea muutakin kun elintarvikkeita. Yleensa piraattituotteita. Taalla ollessa ollaan aina kayty soppailemassa jotain. T-paitoja tai sellaisia, mutta tanaan ei tarttunut mitaan mukaan. Eika oikeastaan mitaan tarvittukaan. Kirsikoita ostimme kun ovat kaupassa 5 liiraa kýlo ja siella olivat 2,50 liiraa sama maara.

Menomatkalla luolaan poikkesimme vanhaan tuttuun mehupaikkaan. Tien varrelle on pystytetty jonkinlainen katos, jossa myydaan kaikkea taman ajan hedelmaa ja vihannesta. Viime kerralla saimme sielta vastapurýstettua appelsiinimehua. Sen maku muistissa kavimme taas kysymassa samaa. Molemmilla kerroilla mehun lisaksi pöytaan on tuotu kaikenlaisia maistiaisia hedelmista, niin kuin nytkin. Mita emme syöneet sen sai mukaan.

487594.jpg

487596.jpg

Aja kaupungista itään noin 5-6 km. Aja Dimsey-joen yli. Oikealla puolella tulee pian hautausmaa. Jossakin siinä kohdin on risteys. Tee U-käännös. Muistaakseni heti seuraavasta käännyt oikealle. Aja taas joen yli ja kierrä joen lenkki. Luola on kaupungista katsottuna joen oikealla puolella. Laitoin pari lisäkuvaa sinua varten. Ensiksi tulee tuo ylempi kyltti vastaan. Seuraavassa jo kerrotaankin, että matkaa on vielä 5 km. Ehkä isolta tieltä tulee noin 10 km. Kilometrit ovat sitten tosiaankin noin mittoja. Samalla kun olette sielläpäin niin kannattaa käydä myöskin patotyömaalla. Olemme itse seuranneet sen sen vaiheita muutaman reissun ajan. Tiedä vaikka olisi valmiskin jo. Jos tiedätte joessa olevan ravintola-alueen niin työmaalle pääsee ajamalla vain eteenpäin joen vasenta puolta, eli on toisella puolella kuin luolat.

Iyi yolculuklar = Hyvää matkaa