Tilkkukiltamme järjesti viime lauantaina seimikurssin. Meillä oli ulkopuolinen opettaja. Ja osallistujia oli toisestakin killasta. Minä tein Marian, mutta sarjaan kuuluu myöskin Joosef, Jeesus-lapsi seimessä sekä 3 tietäjää. Nuken korkeus on noin 24 cm.

Saimme kaikkien kaavat mutten varmaankaan tee muita. Kunhan opin tekniikan. Sitä voi sitten joskus soveltaa johonkin muuhun juttuun.

190645.jpg

Tästä se alkoi. Tietysti on olemassa kaava Mariasta myöskin selkäpuolelta. Kaavat kopioitiin Transfer Pencil kynällä joko voipaperille tai leivinpaperille. Sitten piirtopuoli ohutta kartonkia vasten ja silitys. Kuva siirtyi kartongille. Ja palat leikaten irti toisistaan. Jokainen pienikin pahvinpala päällystettiin kankaalla ommellen. Ja sen jälkeen pikkupikkupistoilla palat ommellen oikeaan järjestykseen.

190649.jpg

Tässä kuva nurjalta puolelta.

190651.jpg

Tässä jo taka- ja etupuoli vähän yhteen ommeltuina. Se tapahtui tietysti oikealta puolelta. Sisälle laitettiin puinen grillitikku tukemaan nukkea. Ja vanua. Sekä alaosaan riisiä tai muuta sellaista varmistamaan seisoma-asentoa.  Ja nukke valmiina.

190655.jpg

190657.jpg

190659.jpg